In 2019 wordt er geen cursus gegegeven i.v.m. drukke werkzaamheden

Basis Cursus Shiatsu

Twee maal per jaar wordt de cursus opgestart en wel in de maanden maart en oktober.
Om mensen kennis te laten maken met deze cursus wordt er voor die tijd ook een proefles gegeven. Deze proefles heeft een duur van 2 uren.
De basisbehandeling Shiatsu-massage bestaat uit 6 avonden, de duur is plus minus 2 uren per avond. Deze praktische cursus is voor beginners in deze Japanse massagekunst. Shiatsu betekent vingerdruk, maar de stimulatie wordt vooral gegeven met duim en volle hand, soms met de voeten. Er worden verschillende massagetechnieken toegepast, zoals strekkingen en rotaties. Shiatsu vindt plaats op het geklede lichaam, de ontvanger ligt op een mat op de grond.
We leren oefeningen om doorstroming van energie te bevorderen en om onze (zit)houding te verbeteren. We behandelen het hele lichaam, maar de nadruk ligt op herstel en balans. Thuis leren we familie, vrienden en onszelf te behandelen door toepassing van de lessen. Het doel van de cursus is dan ook om zelf nieuwe wegen te ontdekken om te ontspannen en om op een gezonde manier massages te kunnen geven in een comfortabele omgeving.

Daarnaast kan men zich nog inschrijven voor 4 extra avonden.
Deze bevatten de 4 methoden van natuurlijke behandeling.
De 4 onderwerpen zijn:
1) Warm Gembercompres, u leert deze voor te bereiden, te leggen en u ondergaat de weldaad ervan.
2) So-tai, een zachte correctie behandeling waarbij de ontvanger actief is.
3) Gemberolie massage, Verbeterd de doorstroming van het lichaam.
4) Eenvoudige Shiatsu in zithouding, stoelmassage op het geklede lichaam.


Cursus Shiatsu-stoelmassage


Deze praktische cursus is bedoeld voor mensen die een Shiatsu stoelmassage willen leren geven aan familie of vrienden. U heeft hier geen voorkennis voor nodig.

Wat is Shiatsu massage?

Shiatsu massage is een Japanse massagekunst, waarbij de stimulatie vooral wordt gegeven met de duim en volle hand. Shiatsu betekent dan ook vingerdruk.


De Shiatsu stoelmassagecursus


In vier avonden leert u een basismassage te geven op een massagestoel, waarbij de ontvanger voorover gebogen op de stoel zit. U leert specifieke zones, lijnen (meridianen) en punten die verband houden met de energie van de interne organen te behandelen. Naast de vingerdruktechniek worden hierbij ook andere massagetechnieken toegepast, zoals strekkingen en rotaties. Met deze basismassage kunnen bewuste en onbewuste kwalen worden verlicht. De nadruk ligt op herstel van balans door stimulatie van het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Hierdoor kan een Shiatsu-stoelmassage een diepgaande en langdurig effect op de ontvanger hebben . Als Shiatsu-gever leert u uw adem en gewicht te gebruiken om stabiele druk te kunnen geven. Zo kunt u op een gezonde en lichtvoetige manier massages geven.Cursus Shiatsu-stoelmassageMeer informatie en opgave:
info@deventermassage.nl